Nyt se alkaa - pääsykoeluku

Eilinen oli yksi ihanimpia päiviä aikoihin. Matematiikan ylioppilaskoe tuli tehtyä, ja siinä samalla lukio tuli osaltani päätökseen. Olo on uskomattoman huojentunut, varsinkin kun sain myös tietää biologian hyvistä alustavista pisteistä:) Vaikka tiedän, että edessä on tavallaan vielä vaativampi luku-urakka, niin helpottaa tietää, että yksi on saatettu kunnialla päätökseen. Pääsykoeluvusta tulee hieman lyhyempi, mutta rankempi urakka.  Ajattelinkin nyt kirjoittaa vähän siitä mitä edessä on.
 Hakukohteenani on siis psykologian tutkinto-ohjelma Tampereen yliopistossa, koska psykologia ja sen monet mahdollisuudet kiehtovat  minua valtavasti. Alla muutamia perustietoja tämän vuoden hausta, tarkemmat tiedot löytää esimerkiksi Opintopolusta.
  • Pääsykoe on 9.5. 
  • Haussa on sekä pääsykoepiste- että yhteispistekiintiö. 
  • Sisään pääsee 30, ensikertalaisia 22
  • Pääsykoevaatimuksena : Tilastollisten menetelmien perusteet (Nummenmaa, Holopainen & Pulkkinen, Sanoma Pro Oy), tilastomatematiikan lisämateriaali joka on julkaistu jo Helsingin yliopiston sivuilla, Psykologian tutkimustyöopas Luvut 1-4 (Paavilainen, Edita) sekä materiaalijoka julkaistaan yliopiston sivuilla 10.4.
Pääsykoemateriaaleista tilastomatematiikan osuus on melkoinen hirviö. Olen lukaissut kirjan syksyllä läpi, kuitenkaan opettelematta asioita sen kummemmin. Nyt käyn sen kimppuun täydellä teholla. Ahdistavaa tietää, että periaatteessa olisi pitänyt aloittaa jo aikoja sitten, mutta en todellakaan pystynyt yo-luvun lisäksi aloittamaan tätä, jos haluan pärjätä edes yhdessä asiassa hyvin. Psykologian tutkimustyöopas sen sijaan vaikuttaa melko kevyeltä ja mielenkiintoiselta. Lisämateriaali on yleensä ollut kokoelma artikkeleita, niitä odotellessa... 


  Noh, mennyttä on turha murehtia. On aika tarttua toimeen sitäkin ahkerammin. Aion lukea n.6h arkipäivinä, viikonloppuna ehkä 4, ainakin toisena päivänä. Yritän olla murehtimatta pääsenkö sisään, ja yrittää vain parhaani. Kunhan voin pääsykokeissa todeta että tein kaikkeni, enkä olisi pystynyt tekemään enempää, on tavoitteeni täytetty:)
Onko muita jotka ovat alkaneet ahertaa? Millaisia ajatuksia urakka teissä herättää?
-Jeanina

Kommentit