Välivuoden viisi suurinta

Virallinen välivuoteni on nyt kestänyt kolme päivää. Päivät ovat olleet pitkiä, ja ajatusten sekä tunteiden täyteisiä. Mikä nyt siis on suunnitelmani, kun elokuussa edessä ei olekaan orientaatioviikko ja lukukauden alku?

Kuva täältä: http://weheartit.com/entry/290685860

1.Työt
Olen tällä hetkellä ihan mukavassa työpaikassa, jonka sain uutteran kesätyöhaun tuloksena. Sopparini on vakituinen, mutta työtuntini ovat kovin pienet. Rahaa tarvitsisi kipeästi enemmän, ja ihan peruselämiseen. Uuden työn etsiminen on siis välivuoden ensimmäinen tehtävä.

 2. Yo-arvosanojen uusiminen
Ilmoittauduin jo alkukesästä riskillä uusimaan kaksi yo-ainettani. Ajattelin, että se voisi olla kohtuullisen helppo keino saavuttaa muutama lisäpiste ensi vuoden hakuun, jos opiskelupaikkaa ei tule. Ilmoittautuminen kannatti, kun kävi niin kuin arvelinkin. Varsinkin psykologian suhteen olen toiveikas: artikkelien lukeminen tuntui syventävän yleistä psykan ymmärrystä eikä lukion oppimäärä kovin vaikeaa ole. Ei viimeksikään jäänyt Laudatur monesta pisteestä kiinni.

3.Avoin yliopisto
Syksyn hakujen alettua aion ilmoittautua avoimeen yliopistoon suorittamaan ainakin jonkin tilastomatikan kurssin ja yhden psykan kurssin. Ei ole varaa valmennuskurssiin, ja uskon että tilastomatikan yliopistokurssi voisi auttaa pääsykokeisiin paljon. Psykaa käyn ainakin yhden kurssin, jotta saa hieman tuntumaa asiaan.

4.Vapaaehtoistyö
 Olen vakavasti harkinnut ilmoittautuvani vapaaehtoistöihin. Olisi hienoa tehdä hyvää muille, nyt kun on aikaa. En vielä tiedä tarkkaan mitä, mutta jotain aikatauluihin sopivaa, ehkä kirkolta.

5.Hauskanpito
Aion myös kaiken aherruksen lisäksi nauttia tästä vuodesta. Vaikka sen osuminen kohdalle harmittaa, on kuitenkin kyseessä hyvä  hetki hengähtää ennen seuraavaa kouluputkea. Toivottavasti keksisin harrastuksen, saisin uusia ystäviä ja hieman rahaa esim.matkusteluun. Pitkät ulkomaanmatkat eivät minua kiehdo, mutta kyllä jonnekin voisi olla kiva mennä:)

Miltä teidän välivuotenne näyttää? Kokemuksia vapaaehtoistyöstä kaivataan myös:)
-Jeanina

Kommentit

  1. Välivuotesi kuulostaa tosi fiksulta! Veikkaan, että ensi vuonna pääset psykaan, koska nytkään et jäänyt kauas kärjestä. :)

    Tiesithän muuten, että Varjovalmennus järjestää ilmaisia valmennuskursseja? Toki opetuksen taso siellä ei ole ihan samaa luokkaa kuin maksullisilla kursseilla (Varjovalmennusta vetävät kiireiset psykan opiskelijat), mutta hyvä vaihtoehto, jos maksullisiin kursseihin ei ole varaa. Lisäksi esim. Valmennuskeskukselta voi tilata itseopiskelupaketin hintaan 140 euroa. Paketin tärkein anti on ehkä 2000-luvun vanhat valintakokeet, joiden laskeminen on yksi parhaista tavoista valmistautua psykan valintakokeeseen, koska muualta on vaikea löytää riittävän haastavia laskuja.

    Hauskaa kesää ja paljon tsemppiä uuteen yritykseen! :) Sulla on ensi vuonna todella hyvät mahdollisuudet päästä sisään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Kiva kuulla ettei ihan tyhmiltä jutuilta kuulosta:) En oo tosta Varjovalmennuksesta kuullut, kiitos vinkistä. Täytyy kyllä ottaa selvää, koska valmennuskurssiin ei ole varaa. Itseopiskelupakettia täytyy myös harkita kyllä, noi vanhat laskut voi todella olla hyödyllisiä.
      Kiitos paljon, ja toivotaan parasta! Tärkeintä on nyt yrittää uskoa itseen:)

      Poista

Lähetä kommentti