Luonnon kauneus

Välillä kirjoitusta jostain ihan muusta kuin opiskelusta tai opiskelemattomuudesta:)

Luonto on kyllä ihmeellinen asia. En koskaan kyllästy ihmettelemään sen kaunetta ja hienoutta. Tänään kävelin kotini lähellä olevassa metsässä, jossa minulla on usein tapana käydä. Hämmästyin kuinka rehevä ja vehreä metsä tällä kertaa olikaan. Viime kävelystäni oli kulunut jo melkein kuukausi. Muuntautumiskyky, se on yksi luonnon virkistävimmistä ja kummallisimmista ominaisuuksista. Kun samaa paikkaa katsoo myöhään syksyllä ja keskikesällä, ei sitä melkein tunnista samaksi. Se on ehdoton rikkaus.


Luonnolla on myös vahva vaikutus mielen hyvinvointiin. Huolet kevenevät huomattavasti, kun ottaa pienen tauon arkeen ja menee metsään kävelemään tai juoksemaan. Raikas ilma, aurinko ja kaunis ympäristö piristävät, ja auttavat unohtamaan murheet. Aivan parasta on se, jos sattuu näkemään eläimiä luonnon keskellä. Oma lempieläimeni Suomen metsissä on peura, niin kaunis ja ylväs eläin! Niitä myös näkee useammin kuin muita eläimiä, läheltäkin.


Suosittelen ehdottomasti suuntaamaan omaan lähimetsään seuraavan vapaan hetken tullen. Tarkkailessa ympäristöä voi oivaltaa aivan uusia asioita. Jos aikaa riittää, on myös kannattavaa tehdä teltta- tai laavuretki jonnekin kauniiseen retkipaikkaan. Jos kokemusta retkeilystä ei ole juurikaan, ei se ole ongelma: maassamme on paljon hienoja merkittyjä reittejä:)

Kommentit

  1. Luonnossa toden totta mieli lepää! Jopa pienikin kosketus luontoon, vaikkapa puistossa kaupungin keskellä, rentouttaa ja lataa akkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Tampereella on onneksi paljon ihania puistoja, enkä ole edes jokaisessa ehtinyt vielä käymään.

      Poista
    2. Onhan se viime aikoina useaan kertaan oikein tutkimuksin todistettu, että jo 20minuutin oleskelu metsässä tekee ihmiselle hyvää. Kuten tuolla jo Piia totesi, jo puistokin auttaa asiassa, jos ei oikein metsään pääse.
      Minulle parasta on pienen metsäpolun päässä oleva laavu. Ensin mielen rahoitusta metsän keskellä ja sitten aivojen latausta elävän tulen äärellä. Sen parempaa ei olekaan...

      Poista
    3. Olen myös kuullut tuollaisista tutkimustuloksista.
      Oi, laavut metsässä ovat ihania. Muutamalla tekemälläni vaelluksellakin raskas päivä on nollaantunut kun on päässyt nuotion ääreen nauttimaan retkiruoasta. On kyllä hienoa, jos on kohtuullisella etäisyydellä mahdollisuus tehdä niin kuin sanoit!

      Poista
  2. Hei! Onpa hieno blogi sinulla! Saisin löytää sinut yhden toisen blogin pitäjän kommenteista.

    Itsekin nyt hain psykalle (Joensuuhun) ja jäin varasijalle 4. Hain siis suoraan lukiosta. Ensi keväänä aion ehdottomasti yrittää uudestaan.

    Huomasin, että mainitset valmennuskurssien olevan liian kalliita sinulle, ja onhan se totta - ne ovat sairaan kalliita. Valmennuskeskus myöntää satoja stipendejä joka vuosi hakijoille eli periaatteessa voit saada ihan ilmaisen oikean valmennuskurssin. Kannattaa ehdottomasti katsoa ensi keväälle stipendin hakutiedot, jos haluaisit sitä hakea! Itsekin sain 300 euron itseopiskelupaketin ilmaiseksi, kun hain stipendiä. Ne myöntävät stipendejä juuri niille, joilla ei itse ole varaa.

    Tää ei nyt luontoon mitenkään liittynyt, mutta olkoon :)! Tsemppiä hirveesti ensi kevääseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Iso kiitos:) Oi, niin lähelle pääsit siis kuitenkin. Sama tilanne ja suunnitelma meillä siis, vaikkakin eri kaupunki. Eiköhän tänne jatkossakin tule pääsykoejuttuja, kunhan tässä välissä vähän saa hengähtää.
      Kiitos vinkistä, tuota mahdollisuutta en olekaan osannut huomioida. Täytyykin ehdottomasti ottaa selvää. Hyvä että sait, mitä paketti sisälsi?:)
      Kiitos ja samoin! Eksy joskus ihmeessä takaisin, samassa tilanteessa olevien ajatukset ovat enemmän kuin toivottuja!:)

      Poista
    2. Hei taas! Pitääpä nyt oikein tilata tämä blogisi, on meinaan niin hyvä! Valmennuspaketti, jonka sain, sisälsi kaikki oikean valmennuskurssin luentodiat, harjoitusmonivalinnat, ja harjoitusesseen (Joensuun psykassa on essee + monivalintaa).

      Millä fiiliksillä nyt kohti ensi kevättä? Viime vuonna materiaalit julkaistiin muistaakseni marraskuun lopulla, ainakin Joensuussa, joten ei tässä ole kuin muutama hassu kuukausi enää! Olen itse tosi innoissani. Valmennuskurssille varmasti menen ja aloitan pänttäämisen heti joulukuussa.

      Joensuu taitaa tulla yhteisvalintaan ensi vuonna. Näin olen monelta kuullut. Siksi olenkin tuota Holopulkin kirjaa jo tässä lueskellut. :)

      Poista
    3. Moi Riku!
      Oi, ihana kuulla että pidät! Ja pahoittelut ajoittaisesta hiljaisuudesta, blogi elää kyllä vaikka välillä onkin hiljaista. Paketti kuulostaa kyllä kattavalta, siitä oli varmasti hyötyä opiskelussa.
      Hmm, fiilikset ovat vielä hieman ristiriitaiset. Toisaalta en vielä yhtään jaksaisi ajatella operaatio Pääsykoelukua, mutta toisaalta motivaatio on jo heräämässä. Joo, aika samoihin aikoihin julkaistiin Tampereenkin, jopa hieman aiemmin ehkä. Aika käy vähiin:) Hienoa kuulla että intosi on säilynyt ja olet jo valmis uuteen urakkaan, ihailen ahkeraa ja sitkeää asennettasi!
      Okei, en olekaan tosta kuullut, mutta kuulostaa hyvin mahdolliselta. Tsemppiä siihen! Ehkä omakin into tästä herää vähitellen, psykan yokirjoituksiin olen alkanut lukea, eli sen verran psykan kanssa koko ajan olen tekemisissä kuitenkin.

      Poista

Lähetä kommentti