Perjantai-illan kuulumisia

 Pientä kuulumisten päivittelyä luvassa. Pakko aloittaa sillä, että nyt on kevät! On niin ihanaa, kun aurinko paistaa lämmittäen sekä kehoa että mieltä. Kaikki näyttää aivan erilaiselta, eikä päivä enää lopukaan niin aikaisin. Joka vuosi kevät pääsee yllättämään tulollaan, ainakin minut.

Uskomatonta mutta totta: kevätilma sai minut pitkästä aikaa pienelle juoksulenkille.
Tämä viikko on kulunut turhautuneissa merkeissä. Ylioppilaskirjoitukset ovat menneet ainakin ensi tuntuman mukaan ihan mukavasti, mutta ongelma tulee ensi viikon kokeisiin valmistautumisessa. Pääni on jotenkin aivan sekaisin, eikä matematiikan kertauksesta tulee enää mitään. Tiedän, että vielä on jäljellä monta hyödyllistä päivää, ja tahtoisin hyödyntää ne. Samalla olen kuitenkin keskittymiskyvyttömämpi kuin koskaan. Ajatukseni eivät yksinkertaisesti pysy kasassa. Olen koko ajan joko aivan väsynyt ja uninen, tai aivan yliaktiivinen. Ongelmallista... Onneksi ensi viikko kuitenkin tulee nopeasti, ja koe on ohi. Tässä vaiheessa en enää jaksa hirveästi stressata miten koe lopulta menee.



Lähipäivinä olen kuitenkin saanut aikaseksi jotain, nimittäin tulevaan työhön liittyviä asioita. Aivan saamaton en siis ole ollut, vaikka lukeminen tökkiikin. Myös ensi viikolla alkava pääsykoeluku alkaa todenteolla hirvittää. Uskon kyllä itseeni, mutta samalla epäusko ja -toivo kaihertaa mieltä, sillä opeteltavaa on valtavasti. Jo pelkkä tilastomatematiikan osuus on todella haastava, ja tulossa ovat vielä artikkelitkin... Tiedän, että asialle ei voi mitään, ja siitä on turha stressata, mutta kyllähän se väkisinkin vähän mietityttää, sillä halu päästä opiskelemaan on kuitenkin kova.
 Toivottavasti teidän viikonloppunne sujuu hieman iloisemmissa ja rennommissa merkeissä:) Onko muita, joilla pääsykoeluku on alkamassa tai jo alkanut?
-Jeanina

Kommentit