Missä mennään?

Noniin, ehkäpä olisi aika hieman päivitellä kuulumisia tännekin...
Loppukesä on vierähtänyt nopeasti, en edes tiedä mihin kaikki aikani on mennyt. Pääasiassa kotona käymiseen, töihin, ystäviin ja oleiluun luultavasti. Hyviä vaihtoehtoja kaikki:) Kyllä kesään pari pikkureissuakin on mahtunut, ei mitään suurta mutta kuitenkin rentouttavaa. Tällä hetkellä olo on hämmentynyt, sillä välivuoden todellisuus on iskenyt lähipäivinä päin kasvoja, kun muilla ovat alkaneet koulut ja itselläni ei, eikä alakaan. Toisaalta omakin elämä tuntuu hieman ryhdikkäämmältä, kun näkee arkea ympärillään.

 Ylioppilaskirjoituksiin luku on pyörähtänyt myös käyntiin. Aloitin psykan lukemisen jo ajoissa, mutta kyllähän siinä aikansa meni ennenkuin sain kunnon otetta hommaan. Tällä hetkellä pyrin jo lukemaan joka päivä, kuitenkin melko vähän kerrallaan. Tuntuu, että kurssien asiakokonaisuudet ovat hyvin hallinnassa, mutta kirjoissa on kuitenkin niin paljon yksityiskohtia, että opeteltavaakin riittää. Esimerkiksi kehityspsykan vaiheteoriat ovat aina olleet minulle vaikeita muistaa, samoin kuin kaikkien aivoalueiden tehtävät. Toisaalta tuntuu hyvältäkin hieman virkistää aivoja, tilannekin on melko paineeton onneksi.
 Onnea on se, että blogiini on alkanut ilmestymään kommentteja! Ne tekevät minut iloiseksi, sillä viestintä lukijoiden kanssa on jutun suola. Kiitos kaikista ihanista kommenteista, odotan innolla lisää!:)
Hyvää yötä!
-Jeanina

Kommentit

  1. Miten tiesit heti ilmoittautua syksyn yo-kirjoituksiin? Itselläni vielä yliopiston pääsykokeen tulokset eivät olleet vielä tulleet, kun viimeinen ilmoittautumispäivä meni. Jos olisin tiennyt, että jään varasijalle 4., olisin kans uusinut ton psykan ja äidinkielen.

    Saako kysyä, minkälaiset yo-paperit sulla oli, kun hait ekaa kerta lukiosta? Itselläni oli ja on vieläkin EEEMC. Kaksi ainetta jäi 2 pisteen päähän Laudaturista.

    Minkälainen motivaatio on ensi kevättä ajatellen? Itselläni motivaatio on tosi korkealla ja en malta odottaa pääsykoemateriaalien julkaisua :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin ilmoittautua riskillä, koska ilmoittautuminen oli jo aikaisin kesän alussa. Totesin että ilmoittaudun varmuuden vuoksi, ja jos olisin päässyt opiskelemaan, en vain olisi mennyt saliin nyt syksyllä:)
      Saa kysyä, ja mulla oli LLEEEEEB, ja nyt koitan nostaa tuolta kahta E:tä Laudatureiksi. Eivät jääneet alunperinkään kauhean kauaksi ällästä,saa nähdä mitä käy!
      Hyvillä papereilla oot kyllä säkin liikkeellä:) Kiitos kysymästä, motivaatio on vielä vähän etsinnässä mutta toivotaan että löytyy. Hyvä että sä olet jo innoissas, se auttaa prosessissa paljon!:)

      Poista
    2. Totta! Olisi itsekin pitänyt ilmoittautua varmuuden vuoksi. Haen ensi vuonna kuitenkin Joensuuhun, niin siellä ei esim. matikkaa painoteta hakijoilt toisin kuin esim. Tampereella.

      Niin kuin taisin mainita aiemmin, Joensuu taitaapi tulla yhteisvalintaan, joten oon tässä töiden ohella lukenut tota Holopulkin ja kumppaneiden tilastokirjaa sekä nyt lainasin kirjastosta pitkän matikan kurssikirjan, jossa on tosi hyvä todennäköisyys- laskuja. Tavoite olisi, että hallitsisin hyvin tilaston ennen valmennuskurssin alkamista. Sitten voisin siellä keskittyä vaativiin ja soveltaviin tehtäviin, joita pääsykokeessa usein on.

      Vau, sun yo-paperit ovat kyllä uskomattomat! Saat tosi hyvät lähtöpisteet. Aika harvalla onkin noin hyvät.

      Materiaalit julkaistaan varmaankin marraskuussa, joten eihän tässä ole kuin pari kuukautta enää :P. Jännää!

      Poista
    3. Onnea Holopulkin kanssa!:D Eivaan, ainakin itellä ongelma ei niinkään ole se perusmatikka vaan soveltaminen. Tarvii osata toosi hyvin että pystyy soveltamaan, enkä ole vielä keksinyt miten sen oppimistason saavuttaisin. Kai ajan kanssa työllä vaan:) Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä, ja motivaatiosi kyllä näkyy kommenteistasi! Toivon kyllä että ensi vuonna suakin onnistaisi!!
      Kyllä tässä vähän alkaa jo jänskättää, koitetaan malttaa kuitenkin!:)

      Poista
  2. Hei! Ootko suunnitellut osallaituvasi valmennuskurssille? Mietin vaan sitä frendialuennusta, jonka saisi. Minä meinaan menen tuonne eximian valmennskurssille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Valitettavasti en, edes alennuksen kanssa ei oo varaa/halua laittaa rahoja valmennuskurssiin, ainakaan nyt vielä toisella yrityksellä. Toivottavasti löydät kaverin sinne ja pahoittelut vastauksen viipymisestä:)

      Poista

Lähetä kommentti