Syyskuun kuulumisia

Syksy on jo pitkällä, minne aika on taas karannut?

Lähiaikoina olen tehnyt enemmän töitä, kohdannut suuren ongelmatilanteen, käynyt uusimassa äidinkielen ja psykologian sekä nauttinut kynttilöistä ja ystävistä. Jos nyt aluksi muutama ajatus ylioppilaskirjoitusten uusimisesta:
Valmistauduin kyllä melko hyvin, mutta tottakai aina voisi tehdä enemmän. Erityisesti äidinkielen kirjoituksiin menin melko rennosti, vaikka viimeisten tekstitaidonvastausten kirjoittamisesta on jo aikaa... Noh, se näkyi myös pisteissä, jotka eivät riitä nostamaan arvosanaa edes loistavan esseen kanssa. Psyka puolestaan tuntui menevän melko hyvin, vaikka sähköinen koe herättikin hieman epävarmuutta. Kysymysten ja vastausten laajuus oli hieman hakusessa, kun on tottunut perinteiseen paperiversioon, mutta katsotaan miten käy:) Olen täysin tyytyväinen, jos edes toinen aine nousisi!
  Ongelmatilannettani en ryhdy tässä käsittelemään sen enempää, mutta sanonpa vain että elämä osaa kyllä yllättää. Tällä kertaa negatiivisesti. Uskon ainakin vielä että kaikesta selviää, mutta aina ei kyllä oikeasti jaksaisi.

  Sitten taas positiivisempiin asioihin, eli syksyyn! Vaikka syksy onkin kolea ja pimeä vuodenaika, niin silti rakastan näitä piirteitä samalla kun vihaan.  Kynttilät ovat ehdottomasti parasta, ja sytytänkin lähes joka ilta kämppäni täyteen niitä. Myös tee ja sateiset päivät sisällä ovat ihania, puhumattakaan kirpeistä mutta aurinkoisista syyspäivistä. Mitä pidemmälle syksy menee, sitä ahkerammin on muisteltava näitä iloa tuottavia asioita, jottei jatkuva pimeys pääsisi väsyttämään. Uskon silti että tämä syksy tulee olemaan siitä mukava, etten ole koko aikaa väsynyt  ainakaan koulustressin takia. Hyötynsä välivuodessakin;)

Muistakaa nauttia kauniista syysluonnosta arjen aherruksen lomassa!
-Jeanina

Kommentit

  1. Hei!

    Itsekin aion nyt keväällä uusia psykan ja äikän. Molemmissa on pohjalla eximia: molemmat jäivät kahdeen pisteen päähän ällästä :D Nyt sitten keväällä haluaisin sen ällän edes toisesta.

    Toivon vaan, että yo-kirjoitukset eivät sitten vie liikaa aikaa pääsykokeeseen pänttäämiseltä. Onneksi äikkä ei nyt ole niin hirveä, mutta tuo psyka kyllä vaatii pänttäämistä - varsinkin, jos ällä on tavoitteena.

    Lokakuussa pääsykoemateriaalit julkaistaan. Eli ei tässä enää kuin tämä viikko, niin syyskyy vaihtuu lokakuuksi. Odotan kyllä innolla pääsykokeita ja valmennuskurssia, mutta samalla jännittää, pystynkö pitämään kaiken kasassa kaikkine yo-uusintoineen ja pääsykokeineen. Taidan hakea ensi keväänä psykan yhteisvalinnan lisäksi Jyväskylään psykalle. Tulevasta keväästä tulee siis paljon rankempi kuin abikeväästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, päädyit siis samanlaiseen ratkaisuun! Eihän siinä mitään häviä. Kaksi pistetta on tosi ärsyttävä kyllä, melkein mutta ei ihan:D Onneksi voit aloitela lukemisprojekteja ajoissa, niin eiköhän ne jotenkin saa yhdistettyä. Pitää kuitenkin muistaa koko ajan,että pääsykokeet ovat lopulta ne oleellisemmat. Huomasin silti ainakin itse, että pääsykoeartikkelien luku oli syventänyt psykan ymmärrystä, ja helpotti yo-lukua selvästi. Toivotaan että sulla ois sama!:) Rennolla asenteella vaan uusimaan ja sitten pääsykoelukuun vähän totisempi ote.
      Ei ole kyllä kauaa juu, huh. Toivon että saat pidettyä! Itse jännitän mistä motivaatiota, ja olen myös harkinnut Jyväskylää toiseksi vaihtoehdoksi, saa nähdä.
      Tsemppiä sun kevääseen!

      Poista
    2. Nii tuonne Jyväskyläänhän on sitä helpompaa tilastoa sekä artikkeleita. Tänäkin vuonna osa artikkeleistä oli samoja kuin yhteisvalinnan kanssa. Siksi Jyväskylään hakeminen olisi myös aika mielekästä :)

      Tsemppi kans sulle motivaation löytömiseen! Kyllä se sieltä varmasti tulee vielä

      Poista
  2. Hei!

    Ensi maanantaina valintaperusteet julkaistaan. Minkälaiset fiilikset sen suhteen? Itse alan varmaankin lukemaan heti marraskuun alussa.

    Joensuu ei tulekaan yhteisvalintaan. Tuli muuten mieleen, että miks et hakisi myös Joensuuhun? Siellä tulee semmonen uudistus, että essseeosio lähtee ja koe sisältää vain monivalintaa. Noilla papereilla pääsisit 100% varmasti sisään, sillä koe ei ole vaikea verrattuna yhteisvalinnan kokeeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai julkaistaan?:) Joka päivä oon niitä etsinyt, ettö joko ois tulleet. Alotin eilen hitaasti lukemaan eli se on jo yks voitto! Ihan ok fiilis siis:) Entä sulla?
      Oon Joensuuta kyllä harkinnut mutta kaupunki ei kiinnosta pätkääkään, samoin kuin Joensuun psykan painopisteet, joten siitä syystä en aio sinne yrittää:)

      Poista

Lähetä kommentti